Barf Resultater

Selma’s bøn

 

Bedste Hr. Just Linvald!
Dette er et BØNSKRIFT!

Vi undertegnede indvånere i Bakkevej 26 B, Virum vil hermed rejse et FLERSTEMMIGT, FULDTONENDE FOLKEKRAV om genindførelse af BELLAS FAVORIT – specielt okse- og hjort – i kummefryserne på Grønnevej.

Vores slagsang er:

Hvornår bør en hund have Bellas Favorit?
Rigtig tit!
Hvordan har en hund det uden Bellas Favorit?
Rigtig skidt!

Du var pusheren, der solgte os de STÆRKT VANEDANNENDE MEDALJONER, og nu har vi SVARE ABSTINENSER!

Dersom du imødekommer vort inderlige ønske og stærke behov, vil vi udsynge din pris i 7×7 kirkesogne og stedse have dig i huldsalig ihukommelse!

Med forhåbningsfulde hilsener
Shetla Be a Scoop alias Selma
og
Bodil Holt Kjær

Kofi i Kenya

Hvad gør en barf-familie i Afrika? Joh, de får en masse gode slagter-venner. Min hund, Kofi og jeg har nu boet i både Zambia og Kenya, og vi har vedligeholdt barf-planen. Med god hjælp, også fra Just, er det lykkedes. Vi er faktisk ret stolte.

Inden afrejsen fra Danmark, som efterhånden ligger et par år tilbage, var indkøbslisten meget, meget lang og Justs beholdning af grønt og guffer på et tilsvarende minimum. Det var helt sikker indkøbsrekorden i den måned, måske det år! Næsten 2 tæt pakkede flyttekasser blev fyldt med hunde guf, grønt og godt. I min medbragte kuffert-bagage var endvidere dåser med kallun, tørkost, guffer og grønt til den første tid. Bare for en sikkerhedsskyld.

Kofi og jeg har været meget heldige og fået gode slagtervenner, både i Zambia og Kenya, som har kunnet levere kødvarerne, noget endda af næsten samme kvalitet som Just. Der skal lige lidt overvejelse og tilvænning til hos slagtermestrene, og mange spørgsmål skal besvares, nogle mere end en gang. Hvorfor er det nu du vil have hakket kyllingerygge med brusk? Joh, det med kalken. Nåh, så lad gå da. Hvorfor skal den skårne komave ikke nødvendigvis renses? Joh, det ned bakteriefloraen. Ja, det er så i orden. Hvorfor køber du ikke bare vores friskt hakkede hundeblanding? Fordi i putter lidt for meget fedt i efter vores smag (og fordi vi ikke helt ved hvad den blanding egentlig indeholder, men det siger vi altså ikke højt). Nå, men så næste gang måske! Tilsidst smiler de nu bare overbærende og udlevere varerne. Som regel ringer jeg og bestiller i forvejen til en måneds tid af gangen, og får slagtermestrene overtalt til både at hakke og skære og veje af. Det er næsten så let, som hos Just.

Just besøger jeg heldigvis endnu, dog med ujævne mellemrum. For det med grønt-mixen har vi altså ikke kunnet klare lokalt. Og det med gufferne, det går heller ikke, og vi vil altså helst have dem vi kan købe hos Just. Så feriekufferter bliver pakket til randen, der er prioritet til hundeguffer og grønt.

På et par områder har vi dog nogle udfordringer. De afrikanske fisk er ikke nogen livret, til gengæld kan der så komme ged, får og biltong (lufttørret kød) på menuen. Det med fisken forsøger vi stadig at snyde ind, som regel uden held. Olien er vi ikke altid heldige med. I Zambia lykkedes det at købe rimelig god rapsolie. I Kenya har vi forsøgt med rapsolie, da vi endelig fandt den! Men Kofis pels blev så kedelig og mat, så nu bruger vi altså fedtfattig olivenolie. Tæger og tickfeber er altså det værste. Den væmmelige feber har Kofi nu haft to gange. De afrikanske tæger må være temmelig aggressive, kan vi konstatere. Vi har forsøgt alle mulige tryllerier og alternativer, men måtte desværre tilbage til det med giften i nakken med lidt for jævne mellemrum. Ærgerligt, men hellere det end tickfeber.

Dagligt glæder jeg mig over at have en glad, sund og meget aktiv hund, som nu er 10 år. Og stadig mere fræk end de fleste. Hvor gammel er din hvalp, bliver jeg sommetider spurgt. Sikken en flot pels din hund har, hvor er den fin og blank, hvor køber du hundemad? I Afrika bemærkes en barfhund. Også hos dyrlægen, som normalt kun ser os en gang om året til det årlige check-up – vi behøver stadig ikke tandrensninger – og så lige det ekstra check når vil skal flytte fra et land til et andet. Men det er en helt anden historie.

Mange glade barf’hilsner fra Kenya,

Kofi og Lotte

Lotte, Kenya, 15. juli 2015

Hokamix + Gelenk

Jeg vil gerne sige tak for supergod rådgivning. Og så vil jeg lige fortælle om et rigtig godt produkt som supplement til BARF-foderet: Hokamix + Gelenk:

Historien er, at min Bordercollie Vanity for 3 år siden havde problemer med sit ene bagben, hver gang hun havde løbet meget eller leget med bold. Vi brugte formuer hos dyrlæger, som ikke kunne finde ud af, hvad der var galt. I april 2014 begyndte vi med Hokamix + Gelenk, og efter 3 mdr. blev det bedre og bedre, og i løbet af sommeren var problemet helt forsvundet, og hendes aktivitetsniveau er nu helt i top. Hun er nu lige knapt 9 år.

Anne Lundgaard Bamberg, Virum, marts 2015

Fra bylder til symptomfri

Da Walther var 5 år opdagede jeg for første gang en byld mellem tæerne. I løbet af de næste 3 år kom bylderne tilbage med jævne mellemrum. Jeg prøvede alt ? fra operation til alternative behandlingsmetoder. Han blev udredt ved en special dyrlæge, som dog endte med at ordinere medicin i de perioder, hans hotspots var i udbrud. I løbet af foråret 2014 blev udbruddene værre, og til sidst var de konstante. Walther måtte konstant bære skærm og fik dagligt binyrebarkhormon. Han var stadig glad, når vi var ude at gå, men var i høj grad generet af bylderne, som generede ham, kløede og til tider forårsagede smerter. Derudover havde han store bivirkninger af binyrebarkhormonen. Jeg måtte flere gange dagligt vaske, tørre og smøre hans poter, hvilket var meget tidskrævende. Derudover havde jeg brugt en mindre formue på dyrlægebesøg og medicin.

Walthers sygdom fyldte rigtig meget, og jeg måtte efterhånden indse, at tiden var inde til at give ham fred. Der blev grædt mange tårer! Sidste forsøg var BARF. Jeg troede ikke rigtig på det og var blevet frarådet det af samtlige dyrlæger. Men så kunne jeg i hvertfald sige, jeg havde prøvet alt!

Allerede efter 3 uger begyndte Walther at få det bedre. Efter halvanden måned var han fuldstændig symptomfri. At han derudover har fået mere energi, flottere pels og bedre fordøjelse er blot en ekstra bonus! Jeg er lykkelig for at jeg besluttede mig for BARF og lykkelig for, at jeg har fået min hund tilbage ? glad og fuld af energi! Tak for en supergod og kyndig vejledning fra Mette og Just.

Mange hilsen fra en glad barfer, Rikke Deleuran, oktober 2014, Hørsholm

Hej med jer!

Jeg hedder Buller og er en stor og stærk retriever på 40 kg. Jeg bliver 11 år den 20. april 2014, så jeg er blevet voksen og følsom for længe siden. Ham Just har bedt mig og at skrive et par ord om hvordan jeg har det nu når jeg har spist mad fra ham i ca. 6 mdr. Han er fin. Når jeg kommer med ind i hans butik på Grønnevej, får jeg altid masser af godbidder.

Jeg har lige fra jeg var lille fået rigtig god mad – tørfoder af bedste kvalitet, men jeg fik altid ondt i maven når jeg havde spist. Jeg lugtede ikke godt ud af munden, det kunne jeg se på damerne i Bernstorffsparken når jeg prøvede at charmere dem. Min flotte rødlige pels lugtede tit surt. Det var ikke lækkert for nogle, slet ikke mine mennesker. Nu er jeg jo blevet lidt ældre, 11 år den 20 april, og efterhånden er alderen begyndt at trykke lidt, sådan er det jo.

Lige fra jeg var en ung hund har jeg fejlet alt muligt. Mine mennesker siger at jeg er den mest værdifulde hund i DK. De har regnet ud at jeg vel har kostet i omegnen af 40.000,- i regninger hos den væmmelige dyrlæge, men de siger også at de har været rigtigt glade for at jeg tegnede en hundesygeforsikring da jeg var ung. Ellers havde de været nødt til at gå fra hus og hjem. Nå, men så begyndte jeg at spise Barf OG JEG HAR INTET FEJLET SIDEN JEG BEGYNDTE PÅ DET. OG SÅ SMAGER DET MEGET BEDRE END TØRKOST.

Når det er ved at være spisetid har jeg udviklet et særligt blik som ikke er til at tage fejl af: ?Skal du ikke snart servere?? og det virker. Når maden bliver serveret, er den væk på 30 sekunder – længere behøver man ikke for at spise 800 gram af det bedste hundemad. Jeg har også tabt mig vel i omegnen af 5 kg. Jeg har aldrig dårlig ånde. Jeg skal ikke hele tiden spise græs fordi jeg har ondt i maven, og min pels lugter ikke mere og er blevet meget blødere.

Nu siger mine mennesker at jeg sikkert kan holde længe endnu, det håber jeg de har ret i, for de kan da ikke undvære mit charmerende væsen. Og tænk hvis jeg ikke skulle i Bernstorffsparken længere og kigge på damer.

Nå, nu slutter jeg, nogle af de gode godbidder fra Just er på vej som dessert.

Kærlig hilsen Buller (og Bjarne Bredvig), Kgs. Lyngby, marts 2014

Bedste hundemad

Det er bare den bedste madløsning i en lang karriere med hunde og fodring. Kunne aldrig gå tilbage til den “almindelige” hundemad…..

Ulla Karlsson, Hørsholm, februar 2014

Det er billigere at barfe

end at købe tørfoder. Min voksne Chihuahua på knapt 3 kg ville, af det mest gængse tørfoder, fra en dyreforhandler, skulle spise for ca. 7 kr om dagen. På barf spiser hun kun for ca. 4 kr om dagen! Og så får jeg jo alle fordelene med bl.a. blank pels oveni. Og hvis I ser på billedet. Hvad ville din hund helst spise? Min vælger i hvert fald kødet……..

Mette Abrahamsson, Fredensborg, januar 2014

God samvittighed

Vi har fodret vores schæferhund, Maggie, med ben, råt kød og grønt, lige siden vi i fjor hentede hende otte uger gammel. Hun og hendes ni søskende gik over på BARF straks efter modermælk. Vi kan på det kraftigste anbefale ben, råt kød og grønt. Maggie er sund og rask, har de fineste hvide tænder, hendes pels er blød og skinnende… og nok så vigtigt: hun er altid glad, veloplagt og sprængfyldt med energi. Der er ikke den “tørkost-hund”, hun ikke kan løbe op ude i hundeskoven.

For os er ben, råt kød og grønt indlysende rigtigt foder til en hund. Dertil kommer glæden ved at se hunden æde. Hvilken hundeejer kan finde glæde i at se sin hund æde tørfoder dag ud og dag ind – år efter år? Vi kan ikke. Til gengæld har vi som BARF’ere flere gange om ugen den glæde at se Maggie være i den syvende hundehimmel, når hun fortærer et strubehoved på ingen tid.

BARF giver god samvittighed, men så sandelig også top-underholdning til hund såvel som menneske.

Heike Penzien & Henrik Kastoft, Farum, oktober 2012

Lever for barfhundemad

Jeg er 14 år gammel, og min mor påstår, at jeg stadig ligner en hvalp og stadig har de smukkeste øjne i verden…. måske fordi……

Mine artsfæller overlever på tørkost, men jeg lever for BARFHUNDEMAD – hver aften forskellig mad…. UHM, UHM, jeg glæder mig allerede til at klokken bliver 17.30, for så går mor i køkkenet: Der bliver tilsat Hokamix-Gelenk, der udgør et dagligt vitamin tilskud – det må jeg tage med…..

Vi møder altid beredvillig hjælp og imødekommenhed i butikken samt guffer, og det gør kun oplevelsen ved produktet endnu bedre….

Tak fra os begge to:
SAMSON og Hanne L. Andersen, Virum, september 2012

Barf til hundene – stenalderkost til os

….måske begyndte det med hunden, den tæmmede ulv, der åler sig rundt i lejligheden med sin skinnende blåsorte pels, friske ånde og sunde tænder. To gange om dagen æder hun råt kød – hest, lam, kylling, okse, indmad……rawfood som den første og eneste i familien. For hvad skal et dyr, der nedstammer direkte fra ulven, med tørfoder? Det føltes trist at fylde madskålen med ensartede små brune kugler holdt sammen af korn, ris, soja eller majs og en lille smule pulveriseret kød. I fortiden var ulve/hunde altædende rovdyr, nu prøver vi at gøre dem til drøvtyggere på et splitsekund.

Argumentationen for at sætte hunde på BARF (Bones And Raw Food) er identisk med argumentationen for at sætte mennesker på stenalderkost: hundene skal spise råt kød ligesom deres forfædre ulvene, fordi de er genetisk indrettet til kød. Og mennesker skal spise ligesom deres forfædre, jægere og samlere i palæolitisk tid, for det er de designet til over millioner af år. Kød! Kød! Kød!

Pernille Stensgaard, Weekendavisen, 10. august 2012

(“De tror ikke på mel”: Rene samler- og jægerfolk genopstår rundt omkring i vestlige metropoler, hvor de fråser i kød og smadrer kostpyramider, jvf. eksempelvis Loren Cordains “Stenalderkost”)

Min hund kræver barf

Min brune labrador på 3 år har tidligere været på barf, men vi måtte stoppe af forskellige grunde, og nu er han helt nede til tælling pgra. skab. Han kan stadig huske den gode barfhundemad i kælderens kølefryseskab, som han ofte har guidet mig ned til og sat sig demonstrativt foran……

Jeg vil jo helst imødekomme hans “krav”, så forleden genoptog vi barfen: Han var fuldstændig vild med maden, kravlede nærmest ned i posen og havde slet ikke tid til hverken at hilse (det tager normalt et par minutter) eller tid til at få hul på indpakningen (2 kgs løsfrossen)………jeg måtte tage den fra ham igen og skynde mig at få kødet ud til ham uden optøning! – Jeg må filme det til dig en dag, Just…….

Lars la Cour, Lyngby, juli 2012

En hund efter mad….

Hvad gør man, når ens store og altid madglade labrador på 8 år pludselig ikke vil spise efter flere dyrlægebesøg og diverse begyndende skavanker?

Det dilemma stod vi med for halvandet år siden. Efter at have prøvet fem forskellige tørkostprodukter – det ene mere lovprist end det andet – uden det store held, var der en venlig sjæl, der hviskede Barf i vores ører. Det lød som om, hun nyste, men hun mente det skam. Vi læste om dette ‘rawfood-fodringsprodukt’ på nettet og blev nysgerrige. Ikke mindst fordi det virkede så naturligt og ligetil at fodre med det, hundene selv ville opsøge, hvis de kunne og levede vildt i naturen.

Som sagt så gjort. En forårsdag for halvandet år siden kørte vi hjem med 5 kilo ‘grøn kallun’ i bagagerummet. En slags prøve men også lidt et sidste udkald. For glippede det her så var vejen til sprøjten og afskeden med vores dejlige hund rykket endnu et skridt tættere på. Heldigvis hverken nyste eller blinkede vores labrador én gang, da den fik serveret sin første portion grøn kallun. Den huggede det tværtimod i sig – og dermed var vores vej tilbage mod en stor, stærk og glad hund startet.

Det er halvandet år siden. I dag har Lakrids, som han hedder, det rigtig godt. Han får 750 gram Barf-mad om dagen. Glæder sig til maden og har en flot skinnende pels, et godt humør og forhåbentlig mange gode år foran sig. Så da der her i det tidlige forår 2012 flyttede endnu en labrador ind i vores hjem, var vi ikke i tvivl. Han skulle på Barf fra start. Det har vi ikke fortrudt et sekund, selvom der er noget gennemtræk på kontoen med to sultne Barf-hunde i familien.

Men skidt… De skal have det bedste! Og det får de. Vi anbefaler gerne Barf til andre hundeejere med aflivningen af en enkelt myte: Nej, det er ikke særligt besværligt eller ulækkert at fodre med Barf. De vakuumpakkede pakker er nemme og ligetil at fodre med. Det kræver bare lidt planlægning, men det er det hele værd, når man ser, hvor glade de firbenede bliver, når det er spisetid.

Christian Nørr, Birkerød, maj 2012

Web-shoppen

Klokken var 22.30 en mørk novemberaften. Hundene gøede højt og insisterende… Jeg rejste mig fra sofaen for at undersøge, hvad det var de to mon reagerede på… og tænk, udenfor så jeg et blåligt lys i hovedhøjde, der rumsterede rundt ude ved hoveddøren. Det viste sig at være udbringeren af min første bestilling af BARF-mad til hundene, som blot ville sikre sig, at han fik stillet varerne det rigtige sted… ikke nogen nem opgave, da vores postkasse ikke skilter med familiens navn. Med i pakken lå lækre smagsprøver på tørfoderet til hundene, og de røg hurtigt ned i de altid sultne maver. Nå, nej – sådan har det nu ikke altid været. For ca. 3½ år siden havde vi store problemer med at få den ene af vores Cairn-terriere(Charlie) til at spise. Han snuste opgivende til tørkosten, gik slukøret sin vej – og vendte først tilbage til skålen, når han VIRKELIG var sulten. I de dage var han undervægtig, og vi var bekymret for, hvordan vi mon skulle få ham til at spise. Vi forsøgte med ”de luxe” kattemad, som blev blandet med tørkosten, og det hjalp lidt, men der blev stadig ”rynket på snuden” af maden. På et tidspunkt læste jeg så om BARF-fodring, og fandt på nettet den nærmeste forhandler: Just i Virum. Efter at have læst hans hjemmeside grundigt igennem, og et besøg i butikken, var jeg klar til at lade hundene starte med BARF-kost… og fra dag 1 var Charlie totalt opmærksom og interesseret, da jeg begyndte at tilberede maden. Siden da har han siddet fuldstændig parat og ventet, til der bliver sagt ”Værsgo”. Kvitteringen, som varmer mit hundemoder-hjerte, er hans slik om munden, mens han går hen til skålen for at spise rub og stub – og slikke skålen totalt ren i løbet af max. 45 sekunder. Behøver jeg at sige, at han i dag ikke længere er undervægtig – og at han også synes, det er en fest, når der bliver serveret kalkunhalse en gang om ugen?? OG så lige tilbage til webshop-bestillingen af BARF-maden. Se, det er jo nemt og bekvemt at få kassen leveret direkte til døren, – og kvaliteten er jo den kendte fra Just. Desuden er der mulighed for at købe kasser med en lidt anden sammensætning end de pakker, jeg normalt har købt hos Just. Denne gang var det en ”Heste-kasse”, som med 14 kg kød rækker langt, når man har to Cairn’er, der tilsammen spiser 350 g om dagen. Så de har smovset i hestekød, lammehalskød, lammekallun, laks og fjerkræ – og leveret den obligatoriske kæmpe-bøvs efter endt måltid. Dog savner jeg den gode hundesnak – så jeg vender tilbage, når der skal købes ben og vitaminer ? Vi vil ønske alle en herlig jul og et sprudlende nytår, med glade julehilsener fra

Charlie, Lewis og Lise Frank, Bagsværd, december 2011

Hej Just,

Din sponsor border collie Lukka, kan nu kalde sig DANSK ELITE LYDIGHEDSCHAMPION 🙂 Se klip fra hendes program her

Mange hilsener fra Louisa, august 2011

Hej Just,

Vi ville bare lige dele vores glæde med dig:

En af dine trofaste kunder, Casa Lilja Amanda, blev forrige weekend Dansk Lydighedschampion i en alder af kun 2 1/2 år! Og det allerbedste ved det hele er, at hun bare er sådan en sød, rask, venlig og dejlig hund. Hun må da vist have fortjent en ekstra lækker guf, når hun næste gang kommer og handler hos dig!

Du kan se en video fra Amands LP3 prøve her: http://www.youtube.com/watch?v=NldoxljfCq0&feature=youtu.be

Mange knus fra Jørgen, Ulla, Amanda og storebror Ramses, Hørsholm 28. maj 2011

Kære Just

Da vi gik over til BARF, ringede vores dyrlæge for at fraråde os at barfe. Men vi følte det var ved at være vores sidste chance, så vi blev ved. Og det er vi glade for at vi gjorde! Og nu vil vi gerne være med til at sprede budskabet: BARF kan – i hvert fald i nogle tilfælde – være den bedste gave man kan give sin hund!

Vores Bella var meget allergisk. Vi havde prøvet alle dyrlægens dyreste allergifodertyper, hun havde fået medicin, men hendes allergi blev værre og værre. Hun, kløede sig, slikkede sig og bed konstant i sig selv. Til sidst kunne hun knapt gå en tur fordi hun hele tiden var nødt til at stoppe for at klø sig. Bellas pels var blød og fedtet, og hun lugtede ramt. Hendes poter og underben var lyserøde, og hun fik flere og flere steder på kroppen hvor pelsen faldt af, og huden blødte.

Min søn cyklede en dag hjem ad Grønnevej og så din forretning. Han foreslog at vi prøvede at barfe. Vi købte en bunke BARF samme eftermiddag, og det blev alletiders succes. Efter få uger kløede Bella sig meget mindre, og efter et par måneder kløede hun sig næsten aldrig, hendes pels voksede ud og er blevet til en rigtig westie-pels der er tør og strid. Og hun lugter præcis som en hund skal lugte.

Vores anden westie, Anushka på 14 år, var altid sulten og blev tyndere og tyndere. Hun drak meget og tissede altid på gulvet i løbet af natten. Hun var igennem al den skånekost dyrlægen sælger, men det blev ikke bedre. Vi tænkte at det nok bare var alderstegn. Men hun gik også over til BARF. Nu er hun kun sulten en gang i døgnet, hun har taget på, hun over-drikker ikke længere, og hun har ikke tisset på gulvet siden den første dag efter hun fik BARF.

Billederne er et af Bella før BARF og to billeder af Bella efter BARF. Efterbillederne er taget 6 måneder efter vi gik over til BARF.

Med venlig hilsen Nana Hecquet, Holte, maj 2011

Barfhundemad’s sponsorat

Thekla og Lukka er mine to skønne aktive border collier på hhv. otte og to år.

Thekla har tidligere gået lydighed og er både Lydigheds- og Elitelydighedschampion. Desværre begyndte hun at miste hørelsen allerede inden hun fyldte fire år, og på få måneder blev den så ringe, at jeg måtte stoppe hendes ellers fine lydighedskarriere. Thekla har også løbet agility og nåede i klasse 3, før en permanent rygskade satte en stopper for den sport. I dag går jeg rally med hende, og hun elsker det. Hun er blevet Rallychampion og blev sidste år Danmarksmester i ekspertklassen. Rally er en super god sport for en hund som hende, der rigtig gerne stadig vil lave noget – men har sine begrænsninger.

Lukka er min lille sjove springloppe og mit helt store håb. Hun har løbet lidt agility, men det er lydigheden, vi koncentrerer os om. Hun blev lydighedschampion, da hun var halvandet år gammel ved at vinde de første tre LP 3 prøver, vi deltog i. Nu skal vi i gang med eliteklassen, og jeg håber, at vi på sigt bliver dygtige nok til at komme på det danske lydighedslandshold.

Begge hunde er blevet fodret med Barf det meste af deres liv.

Mange hilsener fra Louisa, Søllerød, april 2011

Langt væk…..

Mon det udenfor levende fødeemne er ligeså godt som Barfhundemads?

Vi bor jo lidt langt væk fra Virums gode og alsidige udbud af fødeemner, så det er skam køreturen værd!

Vh. fra Robin Kristiansen, Karolinelund, Hundested, januar 2011

En svensk barfhälsan

Just så här vacker är jag, därfor att jag ätar kött, Hokamix-grönska, vitlök, etc. från danska Barfhundemad i Virum.

Hälsan från Laura och Lone Svenfelt, Skarpö i den stockholmske skärgård, december 2010

Søndagshygge…….i hundehuset:

Mvh. Karin Schelde Jacobsen, Virum, november 2010

Kofi fra Uganda

Min hund hedder Kofi og er et gadekryds som løb ind i min have, dengang jeg boede i Uganda. Så blev han bare boende og kom med hjem til Danmark. Det gik godt, men så udviklede han analkirtelbetændelse og allergi. Efter at have brugt 10.000 vis af kroner hos dyrlægen var der en venlig sjæl, som anbefalede BARF og Just. Og så vendte vores lykke. Kofi blev rask og medicinfri. Han blev samtidig mere rolig. Det er som om BARF tog “toppen af”. Og det er selvfølgelig fordi Kofi fik det bedre. Jeg har ikke taget før og efter billeder, men det som overbeviste mig om BARF er billederne på Justs hjemmeside fra 18/3/2007. Det er som at se min hund. Året efter vi startede på BARF var vi til det årlige check hos dyrlægen og fik meget ros, både for pels, øjne, øre og tænder. Ikke noget med tandrensning denne gang. Jeg var en meget stolt hundemor med en glad og medicinfri hund. Dyrlægen kommenterede faktisk at der jo var gået lang tid siden vi havde besøgt dem sidst.

Venlig hilsen Lotte Mindedal, Søborg

Min hundepension

lægger ikke skjul på, at vi anser frisk, rå mad for det bedste og sundeste – og langt hovedparten af tørfoder som tidens “onde ånd”, som hundene står magtesløse over for.

Et par gange ugentligt tilbydes rå marvben eller tørret oksehudsben alt efter, hvad den enkelte hund tåler: Giver dejligt tidsfordriv, og dagligt er der hapser af hhv. tørret fisk eller tørret lever, mv.

Veterinærsygeplejerske Marianne Blöndal, Kennel Pimpernel, Skævinge, 27. august 2010

Kløede sig til blods………

Kære Just,

Her er lidt fotos (10 stk. fra forskellige steder på kroppen af vores hønsehund) lidt før, vi begyndte med barf, dengang vi havde en hund, der kløede sig til blods og ikke var i humør – og lidt efter barf, nu hvor alting gror, og humøret er højt hos Bibi.

Hilsen Hanne Meldal, Vejlesøparken, Holte, 24. juni 2010

En sund og glad hund – med BARF !

Mvh. fra Mia & Axel Hannibal, Birkerød, 14. marts 2010

Virum Hundesalon:

Jeg har 2 border terriere. Den ene startede med tørfoder, men da jeg hørte om barf, tænkte jeg, at det ville jeg prøve. Den fejlede egentlig ikke noget, syntes jeg, men efter den startede på barf, blev den meget gladere og også mere selvsikker. Den var nemlig blevet overfaldet og var derefter lidt usikker på andre hunde, men nu var det, som om den tænkte: “Jeg kan da lige prøve, om den er farlig” i stedet for bare at løbe udenom, som den havde gjort i over ét år.

Så fik hun hvalpe, og jeg beholdt en, der selvfølgelig har fået barf, fra den var lille….Jeg synes, det er en dejlig måde at fodre hunde på. – De elsker det. – Og så er det noget forskelligt hver dag….Det hakkede får de i skålen. Er det større stykker, får de det som “søgemad” i haven. – Hvis de skal være trætte, får de ben, de bruger alle kræfter og er lige til at putte bagefter. – Og regner det, eller er jeg en dag ikke til den store aktivitet, får de også ben….

De har hver deres grå spejdertæppe, som de spiser ben på, hvis det er indendørs. De bliver helt vilde, når jeg tager det frem.

Og sådan ser de ud, når de har været på stranden og spist sig dejligt mætte i barf-mad!

Venlige hilsner fra Annette Grubbe, Virum Hundesalon, 8.3.2010

Aldrig mere overfrakke..

Oskar, vores lille Yorkshire Terrier, er en livlig 12 år gammel krudtugle, der bestemt mener, at han mindst må være en Grand Danois…

Han blev opereret for en diskusprolaps for 5 år siden og har glemt alt derom, men fik siden konstateret cushing syndrom, der skyldes en længerevarende overproduktion af det naturlige binyrebarkhormon kortisol og skal behandles medicinsk. Sygdommen medfører bl.a. tab af pels, som i Oskars tilfælde gjorde ham hårløs på ryggen. Håret skulle dog komme igen, når cushings syndrom bliver behandlet medicinsk, men vi har nok fået konstateret sygdommen for sent, derfor har medicinen ikke virket på alle måder.

Så var det, at vi fik den idé at skifte til Barf for to måneder siden – og hvad skete der ? Nu har han fået 1 cm fin skinnende hvalpepels på ryggen, springer rundt som en anden unghund og er glad og tilfreds, så nu er overfrakken lagt på hylden, for nu kan pelsen varme ham.

Det er et mirakel – og vi er alle glade derfor !

Mange hilsener

Vibeke og Peder Møller Hansen, Virum den 14. december 2009

Kære Just,

Molly er vild med barfhundemad! Hun står lige ved siden af mig med ørerne helt fremme, når jeg tilbereder hendes mad. Sådan har hun aldrig været – med mindre der var udsigt til lidt menneskemad. J Og skålen er tom i løbet af nul komma fem. Skønt!

Mvh. fra dyrlæge Eva Hansen, Virum, december 2009

Månedsvindere marts, en dobbelt solstråle-historie

Hanne & Kim Duus Laustsen fra Herlev blev marts måneds-vindere af 25 x gratis RigtigHundemad. Til trods for afstanden er de barfere hos Just fra barfhundemad.dk på Grønnevej 81 i Virum, bla. på grund af barfhundemad.dks gode rådgivning og meget informative hjemmeside…….

De har den 3,5 årige blandingshund Ricky på ca. 40 kg, tidligere med store allergi-problemer: Øreinfektion, dybt mørkerøde pletter på brystkassen, voldsom kløe, osv. Dyrlægens blodprøver afslørede husdyrsmideallergi m/krydsning til lagermider.

Omkring årsskiftet opfordrede en ekspedient hos Maxi Zoo Hanne & Kim til at prøve barf-metoden, og den har afhjulpet Rickys udslæt, eksem og kløe, så allergien nu er helt neddæmpet……

Endnu et godt eksempel på at barf kan hjælpe til et godt og sundt hundeliv med højere livskvalitet for såvel hund som ejere. – Og oveni er de vindere af konkurrencen om det gratis kød: En dobbelt solstråle-historie!

Kære Just,

Jeg har 2 katte, Stoffer, en 3-årig tigerstribet hankat på 5 kg og Pius, en sort hankat på 6,5 kg. Langt hovedparten af deres mad kommer fra barfhundemad.dk i Virum.

Mette Thaarup
København N, den 12. august 2008

Molly elsker Just – sådan er dét!

Molly er nu 5 år gammel, og har spist BARF i halvandet år. Indtil da fik Molly kun tørfoder, som anbefalet af opdrætteren. En beagle er normalt meget glad for mad, men Molly var egentlig ikke synderligt interesseret i sin mad, – heller ikke vores!

Men SÅ lærte Molly Just og BARF at kende, og fandt sin madglæde. Ikke alene kan Molly nu nå de utroligste højder, hvis der er mad på bordet. Hun er også fuldkommen besat af butikken på Grønnevej, og hun græder ved døren, hvis vi går forbi udenfor åbningstid….

Molly er en meget glad og social hund. Hun skal snakke med ALLE mennesker og ALLE hunde. Dog er det sådan, at når vores destination er BARF butikken, er hun ukontaktbar… Hun skal overhovedet ikke snakke med hverken hunde eller mennesker. Halen svinger fra side til side, og hun småløber hele vejen. Efterhånden ved vores hundevenner i området, når vi er på vej op til Just, for så har Molly altså ikke tid til pjat! 🙂

Med stor tak til Just – og vores varmeste anbefalinger,

Molly og Lene, Virum

Den 11. marts 2009

Kære Just og BARFERE,

Zakaa og jeg ønsker at berette for alle, hvor godt et foder BARF er.

Min lillemand lider af Adisons disease, som resulterer i manglende appetit og dermed store vægttab. BARF har hjulpet Zakaa tilbage på stien…..

Udover at BARF er et solidt, sundt og dejligt foder til hunde, har det vist sig at være uovertruffent i den daglige behandling af Zakaas AD (Addisons Disease).

Tak for god vejledning, situationsfornemmelse og sublim kundepleje !

Vi håber, du bliver i Virum!

Knus Zakaa og Christina Højgaard
Birkerød, den 1. september 2008

Kære Just,

Jeg har 2 katte, Stoffer, en 3-årig tigerstribet hankat på 5 kg og Pius, en sort hankat på 6,5 kg. Langt hovedparten af deres mad kommer fra barfhundemad.dk i Virum.

Mette Thaarup
København N, den 12. august 2008

Hej Just….

Som du ved, er vi ejere af en dejlig tervuerendreng…( belgisk hyrdehund) som netop er fyldt 3 år. For et års tid siden begyndte han at få meget vrøvl med sin mave…..opkastninger etc.

Vi fik foretaget en endoskopi (kikkertundersøgelse og biopsi) af hans mave-tarmsystem og blev anbefalet en stor prednisonkur, da han havde en allergitendens i mavesækken som gjorde, at han ikke kunne tåle sit ellers 1.klasses tørfoder.

Vi havde nogle bekendte indenfor “hundeverdenen” som havde skiftet til Barf og istedet for prednisonkuren prøvede vi om Barf kunne hjælpe.

Og det er gået over AL forventning. Hans mave er i fin form nu. Han har altid været glad for mad men nu er han helt syg efter den.

99 procent af tiden er hans mave i superform og det er så dejligt. Både at han har det godt og er i stand til at yde sit bedste ved både lp- og agilitykonkurrencer.

Kæbekødet er rigtig, rigtig godt til at dele ud i portioner og lege “søg” på plænen. Oveni det er der det plus at hans kiropraktor fortæller os, at det er meget vigtigt for hundens hals og rygrad at lave denne bevægelse, når man dyrker en sport som agility.

Kødbenene……..ja, det behøver jeg vist ikke at fortælle om. Når man ser sin hund i gang med et stort ben og ser hvordan den hygger sig. Ja, så bliver man helt varm om hjertet. Og når man så ser på hans tænder bagefter, ja så bliver man endnu mere glad.

Vi håber, for Ramses og vores skyld, at du holder butikken åben mange år endnu.

mange hilsner fra Ramses og Ulla og Jørgen
Sandbjerg/Hørsholm,den 28. juli 2008

Freja med strubehoved fra barfhundemad.dk = kvalitetstid for både hund og ejer!

Mvh. fra Freja & Lone Andersson,
Virum, den 22. juli 2008

Lykkelige Ludvig

Kære Just!

Vi er de lykkelige ejere af en skøn Westi han på 3 år, som hedder Ludvig. Desværre har han siden han var helt spæd lidt af meget volsomme allergier. Rødt kløende udslæt mellem alle trædepuderne, op af benene, på ryggen og et væskende og blødende udslet omkring munden. Han har altid fået Royal Canin sensation samt kogt kylling, fisk og ris. Han har været hos dyrelægen et utal af gange og hver gang fået hormon salve, antibiotika, smertestillende og kløe stillende medicin. Det hjalp delvist her og nu – men når kuren var slut begyndte det hele forfra igen. Ludvg bed sig konstant i poterne og hverken han eller os fin meget søvn om natten. Så en dag hvor jeg hentede Ludvig hos frisøren sagde hun, at Ludvig igen var ildrød flere steder på kroppen. Hun spurgte om vi kendte ‘Barf’-mad. Frisøren gav mig en brochure. Jeg læste den straks efter at jeg kom hjem og så til alt held at butikken var åben samme dag mellen 16-18! Kl 16 stod jeg på Grønnevej og her mødte jeg Just for første gang. Han var utrolig sød og sympatisk. Han fortalte mig liudt om maden og ideen bag. Just sagde at jeg skulle gå hjem og læse hans hjemmeside og tænke over det. Men jeg ville have maden med det samme så Ludvig kunne starte samme aften. Og guskelov for det. Det er det bedste vi nogensinde har gjort for vores hund. Kun tre uger efter at vi startede med Barf-mad var alt udslet og ubehag pist væk untagen et 2-krone stort område på venstre bagben. (Det forsvandt efter yderlige 10 dage). Og ikke nok med det Ludvig ELSKER sin nye mad.

Nu 3 måneder efter opstart er Ludvig en helt ny og meget gladere hund uden eksem, kløe, smerter og med en fantastisk tæt og sund pels, med frisk ånde og uden tandsten. Tusind tusind tak. Just, fordi du har hjulpet vores skønne hund til et godt og sundt hundeliv.

Håber at denne solstråle historie kan hjælpe andre hunde i samme situation.

Med kærlig hilsen
Ludvig og
familien Leerhøi
i Virum, den 15. juli 2008

Hej Just.

Ups jeg glemte din Barf fødselsdag 02.04.08, men alligevel tillykke herfra.

Jeg har fået taget et par billeder af modellen (nej, det er ikke min kone 🙂

Hun er en Labrador gylden formula, tror jeg nok racen hedder. Den blev hentet i Nordjylland ved Vrå, hvor ejeren havde givet den tørfoder fra Føtex, dyrlægens fuldfoder, og die-mælk fra moderen. Der gik derfor ikke lang tid, før jeg fik interesse for barf: Jeg satte mig ind i det, læste alt hvad jeg kunne finde på nettet, så jeg var godt forberedt til mit første møde med dig, Just.

Det største arbejde er dog, når kødet skal hentes: Det er rimeligt tungt, når jeg tager toget sammen med sækkevognen fra Greve med ialt 3 timers transport. Men Molly, som Labben hedder, var pænt undervægtig, inden vi startede op med barf. Tørfoder gad hun nemlig ikke røre. Den første måned tog hun 5 kg på uden at virke tyk. – Molly kan derfor kun anbefale andre hunde at gå i gang med det foder, de er skabt til at æde.

Velbekomme!

Med venlig hilsen
Erik Andreasen, Greve, 23. april 2008

Hej Just.

Stort tillyke med fødselsdagen den 2.4.’08! Vi er meget glade for at ha´ dig her i Virum. Tak for god mad og guffer.

Hilsen
Celine og Bella

På billedet ses Effie, som er en blå Grand Danois tæve på snart 1 år. Hun havde store problemer som hvalp med de gængse former for tørfoder. Havde betændelse i øjne og poter og en begyndende hullet pels. Efter hun er gået over til barfmad, er betændelsen væk , og hun har en blank og fin pels – og hendes mennesker er også meget glade.

Mvh. Steen Hansen,
Lyngby, 17. marts 2008

Karins dansk-svenske gårdhund Frejas 15 % vægttab via barf på 2 måneder (sept.-okt.2007)

Hej Just.

Som du ved er jeg den lykkelige ejer af Ramses, en pragtfuld F1 labrador. Desværre er Ramses allergisk overfor husstøv- og lagermider, hvilket ind imellem har gjort livet meget surt for ham, da han har kløet det meste af pelsen af på mave og bagben. Jeg har prøvet med diverse alternativ kost, samt at vaccinere ham ham ud af det. Disse tiltag var mere eller mindre resultatløse. Det var først da jeg startede med at barfe ham, for ca. 2 måneder siden, at der skete en markant ændring med ham. I dag har han fået al pelsen tilbage og vigtigst, han har ingen kløe mere. Jeg ved godt, at barffoder selvfølgelig ikke kan kurere allergi over husstøvemider, men jeg tror at det styrker Ramses imunforsvar, hvilket gør, at han bedre kan holde allergien nede. Så set i bakspejlet burde jeg jo have barfet ham meget tidligere, men jeg må indrømme, at jeg troede, at det var meget dyrere, mere besværligt og mere tidskrævende, end det er. Så jeg kan varmt anbefale barf.

Hilsen
Sussi fra Greve
DCH instruktør i Roskilde
23. oktober 2007

Hej Just.

Blot lige et par ord for at bakke op om barf hundemad.

Jeg begyndte at give min hund, på 9 år, barf hundemad for ca. 2 måneder siden. Årsagen var faktisk, at han ikke var særlig interesseret i sit tørfoder. Dette på trods af at jeg forsøgte med forskellige slags (vi mennesker bliver jo også trætte af pandekager hver dag). Det havde faktisk ingen større virkning på ham, der skulle stadig godbidder i tørfoderet i form af lidt hakket råt kød, leverpostej o.lign. Samtidig skulle jeg også passe på, at han ikke blev for tyk, da han havde disse tendenser. Så kan man jo sige, at det var meget godt at han ikke ville spise sit tørfoder, men rationen var faktisk næsten halveret, i forhold til den anbefalede mængde. Den holder jo ikke i længden: Han skal jo stadig have sine vitaminer og mineraler, samt glæden ved at få sin mad.

Nu sidder han og venter ivrigt på at få sin mad, når jeg er i gang med at røre det sammen, og han spiser med glæde og god appetit. Nu får han ikke sin mad på præcis samme tidspunkt hver aften, men jeg får ikke en chance for at glemme ham. Han sidder ganske enkelt og kigger på mig, indtil maden bliver serveret. Kallun serveres for øvrigt udendørs, da min mand har en lidt sart næse, men hunden er da ligeglad. Med hensyn til vægten så går det rigtig godt, han holder den præcis, som den dag vi startede med barf hundemad.

Når der kommer noget ind, ja, så skal der jo også noget ud igen. Også dette går fremragende. Vi har endnu ikke oplevet nogen form for dårlig mave, og mængden af “returgods” er da også blevet mindre. Lidt færre gange og lidt mindre portioner.

Ja, i det hele taget kan jeg kun sige godt om barf hundemad, og jeg er sikker på, min hund vil sige det samme.
Med venlig hilsen
Ingrid – Virum – 20. oktober 2007

Hej Just

Vi har 2 hunde i familien. Gårdhunden (dansk/svensk) skulle tabe sig og har prøvet et par af de traditionelle tørfoder produkter uden held, men med skiftet til Barf har hun tabt sig godt 15% på 2 måneder. Derudover har hun fået en blankere og blødere pels og er blevet meget mere aktiv.

Podengoen skulle tage på og fik alt, hvad hun kunne spise i begyndelsen, men har nu stabiliseret sig på 3-4% pga sit høje aktivitetsniveau. Hun har ligeledes fået en blødere pels og lidt dybere farve. Alt ialt har vi nu 2 pæne, aktive hunde i familien ;o))

mvh
Karin Schlichter
Nærum, 17. oktober 2007

Hejsa.

Jeg startede med at råfodre for halvanden måned siden. Siden da har jeg fået en tydeligt mere veltilpas hund. Han er en 7 år gammel Border Collie. Så længe jeg kan huske, har han altid lavet 5 til 10 gange på en dag. Og fældede helt ekstremt. Efter 1 uge med barf, fældede han næsten ikke lægere, og lavede kun 1 til 2 gange. Han er for 3 år siden blevet opereret for slidgigt i den ene hofte. Den har det fint i det daglige, men hvis han løber meget en dag, kan han godt begynde at halte lidt. Det er også blevet forbedret efter han skiftede foder. Som det nok kan ses, er jeg blevet en ivrig fortaler for Barf. Det er det bedste jeg har gjort for ham.

MVH
Louise Kristensen
Valby
16. september 2007

Hej Just

Jeg lovede, at skrive hvad mine erfaringer har været med barf. Så her kommer min historie.

Jeg er ejeren (sammen med min kæreste) til 3 hunde af racen amerikansk staffordshire terrier også kaldet amstaff.

Vi fik vores første amstaff i 2001, det er en dejlig hanhund som hedder Odin og som nu er 6½ år gammel. Vi startede med at give ham tørfoder, som han til at starte med spiste med velbehag. Men som tiden gik mistede han interessen for det og der skulle blandes alt muligt i, for at få ham til at spise. Men det blev så slemt at han til sidst kunne slikke leverpostejen af tørfoderet.

Han begyndte som tiden gik, at få dårlig mave temmelig ofte og han tabte pelsen på kinderne. Det var så uanset hvad tørfodermærke vi gav ham.

Så hørte vi om barfkonceptet, og syntes det lød spændene. Vi investerede i 2 bøger om barf af forfatteren Ian Billinghurst og fik læst dem, og så gik det ellers løs.

Første gang Odin fik serveret barf, var det bare fantastisk og han guffede det i sig. Som tiden gik med den nye fodringsmetode, kunne man se en ændring, han havde ikke haft dårlig mave siden vi startede på barf og hans pels kom tilbage på kinderne. Han fik en super lækker pels og sidst men ikke mindst var han næsten ikke til at styre når maden skulle serveres og han spiser op hver gang. Odin var så 1 år da vi startede med at barfe ham.

Så kom tiden hvor vi syntes vi ville have en hund mere og det skete i 2003. Det blev en dejlig tæve Freja fra en god kennel i Polen, som nu har en alder på 4½ år. Det var helt naturligt, at Freja også skulle have barf, for man kan jo ikke barfe den ene og ikke den anden. Men vi ville jo heller ikke risikere, at hun fik det lige så skidt som Odin havde haft det. En hvalp vokser bedre om mere stabilt på barf end på tørfoder, det er ihvertfald vores erfaringer og de erfaringer som vi har hørt andre har gjort sig. Freja har altid haft en lækker pels og har sjældent haft dårlig mave, og skulle hun få det jamen så får hun en gang kyllingelår og så er den klaret. Hun er hofte og albuefotograferet og har en status der hedder HD: B/B og AA:0/1, så det har ihvertfald ikke været dårligt at barfe hende.

Ja man er vel ikke hundeelsker for ingenting, så vi måtte have en hund mere. Det blev også en dejlig lille tæve, som vi valgte at købe fra samme kennel som Freja kommer fra. Hun hedder Sif og hun er fra marts i år. Hun har også fået barf fra første dag vi fik hende. Hun elsker mad, hun spiser altid op pt. så er der ingen problemer med hendes pels eller afførring, men det regner vi da heller ikke med at der blir.

Jeg høre jævnligt om unghunde der ikke vil spise deres tørfoder-mad, men hjemme hos os har vi aldrig haft problemer, med at få hundene til at spise, når jeg begynder at røre maden sammen, så har jeg 3 hunde siddende pænt bag ved med, som bare venter på at jeg blir færdig, så de kan få noget mad. Skulle de pludselig være træt af at spise f.eks. kanin, jamen så er der så meget andet slags kød vi kan give, og efter noget tid spiser de glædeligt kanin igen. Man kan variere maden så meget, at hunden altid får noget forskelligt.

Med venlig hilsen

Stine med de 3 madglade amstaffer J

Køge, 1. september 2007

Hej Just – barfhundemad.dk,

Den ene af mine pudler, 5-årige Mille, har igennem hele sin levetid lidt af væskende øjne, som min dyrlæge desværre ikke har kunnet gøre noget ved. Men så kom hun på barf, og efter kun 3 ugers tid forsvandt problemet. Derfor tak til dig og barf!

Vov og venlige hilsner fra Mille & Karsten fra Virum, 18. juli 2007

FØR…….OG EFTER BARF:

Butiks-status 1/10 – 2/4 2012

Her følger den seneste – og sidste – statusopdatering i forbindelse med butikkens 5 års fødselsdag (én af de de ældste barf-butikker i DK – ligesom ejeren!):

Det er stadig de mest positive og spændende barfere ( = kunder) helt fra Gentofte/Østerbro/Brønshøj i syd, Ballerup/Værløse/Farum/Lynge i vest og Allerød/Hillerød/Hørsholm i nord, jeg får besøg af, så jeg glæder mig hver eneste gang til, at jeg skal i butikken de kun 3 x 2 ugentlige timer. Eneste ulempe er, at vi nu – uden annoncering – har så stor en omsætning og nu er helt oppe på at få kød leveret hver 14. dag, som min dejlige viv er behjælpelig med at få bragt fra gaden ind og ned i de 5-6 frysere. Ud over min ægteviede hustru vil jeg også takke et af mine 4 børn, Jesper, for hans fænomenale hjemmeside-arbejde, så vi nu kan prale af at have DK’s bedste og mest informative site om “barf”.

Det mest “revolutionerende” og fremtidsrettede i de første 5 år har nok været etableringen af webshop med dørlevering. Webshoppen har afklaret mine mange overvejelser om større lokaler og længere åbningstid, men det kan jo ændres måske og forhåbentligt først om ca. 3 års tid af en potentiel efterfølger, der så sandsynligvis – i modsætning til undertegnede – skal leve af butikken………

Først koncentrerer jeg mig her i forbindelse med jubilæet (valnødde-vinsmagning 16/4 ’12 v/ min 2. søn, Jacob) om – sammen med Julian Brossé – at arrangere en september-ulvetur til Nordnorge (jeg besøger jo i forvejen selv min sponsorerede ulvepark nord for New York ca. 2 x årligt) – og om mit kommende, gratis barf-foredrag 26/4 ’12, så fremtiden tegner sig lovende og spændende, så så mange som muligt kan få kendskab til og glæde af den ultimativt bedste fodringsmetode: barf …….

– et amen fra Just 🙂

Butiks-status 1/4 – 1/10 ’09

Man må sige, at barf-fodringsmetoden har vundet indpas/fundet gehør i Virum og omegn (fra Hørsholm/Birkerød i nord til Gentofte i syd) – og i hele DK til trods for, at mine 2 nærmestliggende barf-butikker i hhv. Søborg og Hørsholm nu er lukkede…..: Min kødleverandør RigtigHundemad er nu landsdækkende og har endda lukket for tilgang af flere barf-butikker. – Jeg har da også været nødt til at købe en extra fryser for at få plads til alt det velduftende kød (minus kallun!), senest specielt kød til barf-kattene!

En af det seneste halvårs større glæder var i marts/april, da “mine” barfere, Hanne & Kim Duus Laustsen fra Herlev, vandt 25 x gratis kødpakker i den landsdækkende udtrækning. – En anden var mit spændende forårsbesøg i “min” New Yorker-ulvefarm. – Men frem for alt så glæder jeg mig til hver eneste åbningsdag for at møde alle mine positive og spændende barfere, tak!Selv om jeg er “ren”/helhjertet barfer, så introducerer vi nu alligevel det canadiske tørfoder “Now” og “Go” til såvel hunde som katte – selvfølgelig verdens bedste! Der er jo ca. 650.000 hunde i DK, hvoraf måske de 550.000 stadig er på tørfoder. Hvorfor så ikke tilbyde dem noget ordentligt sådant? Og når de så er i butikken, kan de få kendskab til og måske ligefrem “lokkes” over på barf?!

For at ingen skal stå uden barfhundemad ved juletid, vil jeg lige gøre opmærksom på, at jeg lukker lidt før jul. Sidste åbningsdag: Onsdag den 16. december kl. 16-18 – første åbningsdag efter jul: Mandag den 28. december kl. 16-18 (jeg skal fejre min 65 års fødselsdag med min 23 “mand” store familie på Kap Verde!).

– Just

Butiks-status 1/4 ’08 – 1/4 ’09

Der kommer hver uge nye barfere, og det er ofte via kenneler og “gamle”, tilfredse barfere, der anbefaler barfhundemad, så der skal også klinge et højlydt “TAK” herfra! Det er bare så positivt at formidle barf til så positive hundeejere, så jeg glæder mig – hver eneste gang – til at holde åbent. Ikke mindst når jeg fysisk bliver begavet med champagne- og andre flasker, en julemand med lys i, osv. – og immaterielt med hele 8 mails fra barfere (“Resultater” på www.barfhundemad.dk).

Det var også en meget stor tilfredsstillelse i sommeren 2008 at skifte kødleverandør til RigtigHundemad. Det betød et kæmpe kvalitetsløft af kødkvaliteten, indpakningen og størrelsen, indførelsen af den månedlige konkurrence om at vinde 25 gratis kødpakker, kennelpriser og etableringen af hele ca. 42 barfbutikker på landsplan, så det nu er muligt at få kvalitetskød fra RH, uanset hvor man bor i landet.

Vores hjemmeside revideres/opdateres selvfølgelig løbende: I det forløbne år bringer vi som de eneste i DK artikler specielt om katte på barf, dyrlægens barf-fodervejledning (med mulighed for gratis på dansk at læse hans bog: “Rawmeatybones”). – Kom i godt humør og se (under “Artikler”) den lille YouTube-film med den barf-hurtig-spisende hund!

Nu ser jeg frem til her i påsken ’09 (butikken passes imens af min søn og svigerdatter!) at skulle besøge “mit” ulve-center uden for New York (barfhundemad er medsponsor – se “Links”: www.nywolf.org) – og ikke mindst, at endnu flere hunde og hundeejere må få glæde af barf-konceptet! – Just 🙂

Butiks-status 19/9 – 1/4 2008

Det har bare været et ligeså spændende og dejligt 2. halvår for barfhundemad.dk: succéssen fortsætter på alle områder: Vi bliver flere og flere barfere, ja, man kan undre sig over den stærkt, meget stærkt stigende tendens! Vi er allerede 42.-45.000 barfere i DK, og besøgstallet også på hjemmesiden barfhundemad.dk er særdeles højt!

Vi barfere lærer hinanden bedre og bedre at kende – og det er meget dejligt og vigtigt for mig. Alle er bare så positive og trofaste: ”Mund-til mund”-metoden er så effektiv, at annoncering næsten er overflødig, så stor tak for det! Og tak for flasker, blomster, hjemmeside-bidrag, mv. op til jul: det er ret så usædvanligt – og varmede kolossalt!

Der er også kommet mange flere varer til, hvor jeg selv vil fremhæve laks, strubehoveder, urteguffen ViVet og de meget spændende Flensted Design Mobiler. – Jeg er også glad for at kunne medsponsorere ulveparken i New York.

TAK til alle jer barfere fra nær og fjern for et hyggeligt og fremgangsrigt første år.

🙂

Butiks-status 2/4 – 16/9 2007

Det har været en god, spændende, sjov og glædelig start på “Vovsebutikken” barfhundemad.dk med mange utroligt søde, venlige, kloge, bevidste og taknemmelige barfere, hvoraf mange i forvejen var erfarne barfere, men også mange nye fra lokalområdet, Storkøbenhavn, Greve, Køge, Slagelse, Korsør og helt fra Bruxelles (udsendte danskere)! I er bare “helt fremme i skoene” og gør det bedste for jeres hunde og får selv sundere hunde og god samvittighed i tilgift!

Det har også glædet mig, at professionelle hundemennesker som 3 hundefrisører, kennel-ejere, hundetrænere, hundeklubber, en enkelt hunde-dommer og sågar en tidl. salgsdir. for en af vore største tørkostproducenter (!) handler hos barfhundemad.dk! – “Vi med hund” foretog en (uvidenskabelig) maj-undersøgelse, der godtgjorde, at vi nu på bare ca. 7 år i DK er ca. 42.000 barfere (8 % af 525.000 hunde), og mange zoologiske haver fodrer nu også efter barfprincipperne, så……..

For at bevare denne fra min side udelukkende stærkt lystbetonede, mindre specialbutik er det op til jer barfere – fortsat – at bakke op omkring butikken og fortsætte med via “mund-til-mund”, som jeg har erfaret, I er så venlige at gøre, med at anbefale barfhundemad.dk til andre hundejere, tak! Ligesom jeg er “kanon”-glad for de 3 barfere, der allerede har skrevet til den i øvrigt meget roste hjemmeside under “Resultater”, tak! – Hjemmesiden har i øvrigt allerede haft det relativt meget høje besøgstal på over 1.400 unikke visitter (dvs. klikker samme person ind på hjemmesiden flere gange, tæller det kun for 1 besøg)…..

Endelig har jeg været initiativtager til (og er tillige sekretariat) for Barf Samrådet I Danmark og har etableret dets hjemmeside på www.barfsamrådet.dk , en sammenslutning af 9 barfbutikker over hele landet, der vil udvikle Barf-konceptet og udbrede kendskabet hertil. Vi er feks. således med på “Vi med hund”-messen i Brøndby Hallen 12.-14. oktober då.